Veel gestelde vragen

 

 1. Hoe lang duurt het voordat de magnetische armband gaat werken?
  Sommige mensen merken al binnen enkele dagen de positieve werking. Bij anderen duurt het soms iets langer, 2 tot 3 weken. Het is zeer individueel en hangt van verschillende factoren af. De aard van de klacht en ook de geschiedenis van de klacht zijn bij iedereen anders. In het algemeen is het eerste signaal dat het sieraad werkt een verhoging van uw energie en een beter algemeen welbevinden.

 2. Vr.: Kunnen magneet sieraden een negatief effect hebben?
  Zelden, sommige mensen voelden zich lichtelijk onwel, wat direct stopte toen zij de armband alleen overdag gingen dragen. Soms krijgen mensen ook teveel energie. Ook dit kan verholpen worden door de mate van gebruik.

 3. Vr.: Waarom voel ik geen verschil?
  Er kunnen vele redenen zijn. Om er één te noemen: Het is in het bijzonder erg belangrijk om genoeg water te drinken 1,5-2 liter water per dag wordt aangeraden . Magneet therapie is niet bedoeld om alleen zo nu en dan toe te passen. Vooral in het begin is het belangrijk dat u uw armband alleen af doet bij het douchen of zwemmen. Als u al energiek bent en geen bijzondere klachten heeft zult u mogelijk bewust geen veranderingen merken.   De magneet therapie werkt echter ook beschermend tegen de schadelijke invloeden van mobiele telefoons en o.a. ook tegen de vervuiling (electrosmog) van huishoudelijke apparatuur en computers.                                                                                                                           Magneten kunnen ook mentaal effect op u hebben. U kan zich bijvoorbeeld beter concentreren of neemt makkelijker een ingrijpende beslissing.  Effecten van de magneet zijn dus ook afhankelijk van het type persoonlijkheid in brede zin. De magneet therapie en het dragen van magnetische sieraden kunnen klachten voorkomen. Het gebruik van mineralen en vitaminen bevorderen ook de gezondheid gelijk ook de magneten.

 4. Vr.: Kan ik mijn armband onder de douche of in bad om houden?
  Gezette stenen of Swarovski glas kan er uit vallen, daarom raden wij af om de sieraden te dragen onder de douche, in zwemband of tijdens nat huishoudelijk werk. Haarlakken, parfums, deodorant of wasmiddelen kunnen de sieraden aantasten. De algemene ervaring is dat sec metalen armbanden en ringen zonder al te veel risico altijd continu gedragen kunnen worden. Het risico blijft echter bij de eigenaar.

 5. Vr.: Hoe moet ik mijn sieraden verzorgen?
  Water kan uw sieraden aantasten, daarom raden wij aan de sieraden niet te dragen als u in contact komt met water. Haarlak, parfum, lotions, deodorants, wasmiddelen enz. kunnen uw sieraden ook aantasten! Gebruik onze “polishing” doek om uw sieraden schoon te maken. Met een zo’n doek kunt u ook kleine beschadigingen weg werken.

 6. Vr.: Hoe lang houden de magneten van ENERGETIX hun werking?
  De neodymium magneten in ENERGETIX producten hebben een levenslange garantie (neodymium verliest ongeveer 1% van zijn magnetische kracht elke 100 jaar).

 7. Vr.: Moet ik de magneten altijd dragen?
  Je hoeft de magneet sieraden niet dag en nacht te dragen. Het is voldoende om ze overdag of ‘s nachts te dragen. De sieraden zijn ook niet verslavend.

 8. Vr.: Moet de armband de huid raken?
  Nee, u kunt uw magnetische sieraden losjes rond uw pols dragen. De uitstraling van de magneet is ongeveer 3 cm diep in het lichaam. Dit is onschadelijk.

 9. Vr.: Moet de armand een ader raken?
  Nee, dat is niet nodig. De magneten armband stimuleert in de regel ook de hart- en dikke darm meridiaan. Het bindweefsel van het menselijk lichaam geleidt deze magnetische stroom naar de meridiaan.

 10. Vr.: Ik ben zwanger of ik draag een pacemaker. Kan ik dan toch magneet sieraden dragen?
  Mensen met een pacemaker wordt veiligheidshalve afgeraden magneet producten te dragen. Een magneet kan de batterij leeg trekken die in de pacemaker zit. Tegenwoordig zijn pacemakers hier vaak tegen beveiligd. Overleg voor de zekerheid met uw cardioloog. Er zijn mensen met een pacemaker die gewoon magneet sieraden dragen. Zwangerschap: als u al gewend bent om magneetsieraden te dragen dan is er geen beletsel. Anders kunt u voor de zekerheid beter in de eerste 13 weken van de zwangerschap geen magneetsieraden dragen.

 11. Vr. Omgaan met magneet sieraden. Moet ik ergens op letten?
  Magneten kunnen krediet kaarten en andere passen met magneet strippen beschadigen. Hou dus magneet sieraden en accessoires weg van deze kaarten. Vermijd a.u.b. ook het direct contact met harde schijven van laptops!

 12. Vr.: Kan ik mijn armband bij mijn horloge dragen?
  Ja. Alleen mechanische horloges kunnen door sterke magneten beïnvloed worden. In het geval dat u zo’n horloge draagt, neem dan contact op met de fabrikant voor informatie over de gevoeligheid m.b.t. magnetisme.

 13. Vr.: Kan mijn pols groen verkleuren door het dragen van een koperen armband?
  Veel mensen ondervinden dat de armband op hun pols groen afgeeft als resultaat van de natuurlijk reactie van de zuurtegraad van de huid en het koper. De groene plek maakt u eenvoudig schoon met zeep en water of met citroensap. Veel ENERGETIX producten zijn niet van koper gemaakt omdat veel mensen dat niet willen of een koper afgifte niet nodig hebben. Er is ook een technische reden waarom koper niet gebruikt kan worden voor sommige ontwerpen. Als u geen last wil hebben van het koper, smeer dan transparante nagellak aan de binnenkant over het koper heen.

 14. Vr.: Wat voor soort magneten worden er in de sieraden gebruikt?
  In de sieraden zitten 1 of meer neodymium magneten met een sterkte van 0,12 Tesla c.q. 1200 Gauss, tenzij anders aangegeven. 1200 Gauss wordt geacht een werkzame en veilige waarde te zijn. Let erop dat magneten uw bankpassen kunnen beschadigen als ze met elkaar in contact komen.

 15. Vr.: Welke afwerking is er gebruikt voor de sieraden?
  De sieraden zijn afgewerkt met een hoge kwaliteit goud of rhodium. De sieraden kunnen ook gedragen worden door mensen met een nikkel allergie, daar de nikkel is geneutraliseerd. Het edelstaal waar de Energetix sieraden grotendeels uit bestaan wordt ook wel chirurgisch staal genoemd. Sieraden met een goudlaagje kunnen soms – als de goudlaag beschadigt is – een allergische reactie geven. Het beste is om dan het sieraad een maand te laten liggen zodat er een natuurlijk corrosie laag op komt. Daarna is het sieraad weer allergie vrij.

 16. Vr.: Hoe weet ik wat de juiste maat is?
  A. Armbanden:
  XS = 15cm, S = 16 cm, M = 17,3 cm, L = 18,5 cm, XL = 20 cm, XXL = 22,5 cm
  S-XL = 16,5 – 20 cm, L-XXL = 19,5 – 23 cm
  M-L = 17,3 – 18,8 cm, XL-XXL = 20 – 21,5

 17. Kinder armbanden:
  lengthe ong. 15,5 cm (kan ingekort worden)

 18. Halskettingen:
  S = 38 cm, M = 42 cm, XL = 50 cm, XXL = 60 cm, XXXL = 70 cm

 19. Vr.: Om welke pols moet ik mijn magneet armband dragen?
  Omdat de bloed stroom in beide polsen nagenoeg gelijk is, zal er geen groot verschil zijn. U kunt echter uitproberen of u een verschil voelt, volgens de oosterse geneeswijze is het lichaam a-symetrisch. Elke pols heeft bijvoorbeeld verschillende acupunctuur punten en meridianen. Als u bijvoorbeeld een te lage bloeddruk heeft dan kan het links dragen deze klacht mogelijk sneller verhelpen. Voor rechts vice-versa m.b.t. een te hoge bloeddruk.

 20. Vr. Hoe kan het zijn dat een magnetische armband de pijn in de knie kan verlichten?
  De magneten verbeteren de zuurstof opname in het bloed en zorgen er ook voor dat de afvalstoffen efficiënter uit het bloed kunnen. De magneet beïnvloedt de bloedomloop simpel omdat het ijzer (hemoglobine) in het bloed de magnetische kracht naar zich toe trekt en meeneemt de bloedbaan in. Afvalstoffen verlaten via de ontlasting en urine het lichaam; het kan zijn dat u tijdelijk vaker naar het toilet wilt. Door de energieke doorbloeding kan het lichaam nu effectiever zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen in het lichaam transporteren, naar alle lichaamsdelen, ook naar de knie. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en het lichaam komt weer in balans

 21. Vr. Wat is het verschil met een reguliere therapie?
  Het is een natuurlijke therapie, weinig belastend voor het lichaam en eenvoudig uit te voeren, u hoeft het slechts te dragen. De magneet zorgt er voor dat u weer volledig verbonden met de aarde. De aarde geeft u kracht; uw eigen kracht weer terug en ontlaadt spanningen net zoals onweer dat met de aarde doet. De therapie werkt direct op de verbetering van de bloedsomloop. Bij aanhoudende klachten altijd een arts raadplegen!