Werking magnetisme

 

Een magneet geeft energie en verbindt u met het aardmagnetisch veld. U komt weer in balans. Hierdoor staat u letterlijk steviger in uw schoenen. Een eenvoudig balanstestje laat duidelijk zien. Hierdoor wordt uw waak-slaap ritme beter gereguleerd. Dit kan uw hele hormoonhuishouding positief beïnvloeden. Al uw lichaamscellen zijn in feite ook minuscule magneten. Als u een magneet sieraad draagt treden er allerlei effecten op:

Activering van het bloed.

De bloedcellen worden weer volledig opgeladen door de magneet werking. Rode bloedlichaampjes worden weer veel effectiever – in hemoglobine zit organisch ijzer. Hierdoor gaan deze veel vrijer stromen en kunnen ze veel meer zuurstof opnemen. Dit zorgt er vervolgens voor dat het lichaam een groter herstellend vermogen terug krijgt. Blessures, kwalen en pijnplekken worden  beter te lijf gegaan. Het gevolg: u voelt zicht beter en pijnklachten nemen af of verdwijnen zelfs. Testen laten zien dat het bloed zo’n 6-12 procent sneller stroomt. Op de plek waar het sieraad wordt gedragen is dit effect nog dramatischer waardoor genezing kan optreden. 

Ontspanning

Magnetische sieraden hebben een kalmerend en evenwicht brengend effect dat vergelijkbaar is met medische magneetveldtherapie. Dit komt doordat de noordzijde van de magneet op het lichaam is gericht. Hierdoor kunnen ook spieren makkelijker ontspannen na intensieve wandeling of sporten. Dit kan ook een positieve werking op de bloeddruk hebben. Bloedvaten bevatten namelijk ook spieren! Magneten zorgen ervoor dat de spieren meer ontspannen. Je wordt ook iets leniger. Veel mensen voelen zich ook meer geaard en kunnen zich hierdoor beter concentreren en duidelijker hun grenzen bewaken. Hoog sensitieve mensen kunnen zich vaak beter afschermen tegen externe invloeden.

Neven effecten.

Een aantal personen voelt tintelingen door het lichaam. Dit wordt veroorzaakt door de betere doorbloeding. Ook gaan vaak (haar)vaten weer beter open. Ook kan een warm gevoel ervaren worden of men voelt zich heel stevig op de grond staan. Alsof men er bijna door heen zakt. Dit is het aardingseffect. In een heel klein percentage van de mensen kan er een licht gevoel van ongemak gevoeld worden. Ook kan men zich licht in het hoofd voelen of gaan de plekken waar u problemen ervaart extra pijn doen. Dit is een tijdelijk effect en kan ook beïnvloed worden het dragen van het magneet sieraad geleidelijk op te voeren. Wel is het héél belangrijk 1.5 - 2 liter water per dag te drinken. Dit helpt uw lichaam de afvalstoffen, die het gevolg zijn van het herstel, af te voeren

Neodymium magneten.

Energetix maakt gebruik van zeer krachtige neodymiom magneten. Dit is een vrij zeldzame erts met een erg krachtige magneetstraling. Neodymium magneten hebben een levenslange garantie op hun magnetische werking. Neodymium verliest slechts 1 % van zijn kracht in 100 jaar. Neodymium is familie van de Lanthaniden ertsen en wordt ook succesvol ingezet bij de homeopathie voor behandeling van chronische ziektes als ME. De magneten hoeven niet rechtreeks op de huid gedragen te worden. Het gaat dwars door de kleding heen.

Gebruikte Materialen

De gebruikte materialen zijn: edelstaal – allergie vrij, koper, leer, siliconen rubber, goud, en rhodium (platina familie).

Sommige ENERGETIX magnetische armbanden hebben koper in zich. Dit werkt vooral goed voor mensen die artritis, reuma, onsteking of een allergie hebben. Uit onderzoek blijkt dat mensen met dit soort klachten vaak ook een tekort aan koper in hun lijf hebben. Het lichaam haalt het koper dan uit de armband. Dit kan soms leiden tot kleurverandering. Dit is een goed teken en komt door de PH van de huid. Verkleuringen laten zich eenvoudig behandelen met water en zeep.